Новини економіки України


Україна знайде кошти для покриття дефіциту бюджету в 2024 році – Шмигаль

Уряд України твердо розраховує, що отримає зовнішню фінансову підтримку в повному обсязі, яка необхідна у 2024 році для покриття бюджетного дефіциту й функціонування економіки. Про це повідомляє Maanimo з посиланням та слова прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля для “Укрінформу”.

ПриватБанк

ПриватБанк розглядає варіант виходу на закордонні ринки

ПриватБанк оцінює доцільність виходу на іноземні ринки, а остаточне рішення зробить до кінця року. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на інтерв’ю голови правління фінустанови Герхарда Бьоша для Forbes.

З початку війни Мінфін залучив до бюджету близько $8,1 млрд від МВФ

Від початку повномасштабного російського вторгнення Міністерство фінансів України залучило близько $8,1 млрд бюджетної підтримки від Міжнародного валютного фонду. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

Держборг України у нинішньому році може зрости до 94%

Міжнародний валютний фонд прогнозує збільшення загального державного боргу України нинішнього року до 94% від ВВП країни. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на доповідь «Фінансовий монітор» від МВФ.

экспорт

ЕКА підтримало український експорт на 627 мільйонів гривень у I кварталі

Експортно-кредитне агентство (ЕКА) у I кварталі 2024 року підтримало український експорт на 627 мільйонів гривень. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Міністерства економіки України.

Уряд профінансує втрати місцевих бюджетів прифронтових громад

Кабінет Міністрів України схвалив постанову, яка розширює можливості фінансування з державного бюджету для компенсації втрат місцевих бюджетів, які надають пільги бізнесу на прифронтових територіях. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

“Нова пошта” вийшла на ринок генерації електроенергії

Група компаній Nova створила компанію Нова Енерджи, яка займатиметься генерацією енергії на регулярній основі. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на слова співзасновника групи Nova Володимира Поперешнюка.