Новини економіки України


Европарламент

Європарламент підтримав продовження оновленого «торговельного безвізу» з Україною

На пленарному засіданні 23 квітня Європарламент у першому читанні підтримав продовження тимчасових заходів з лібералізації торгівлі для України з одночасним захистом фермерів ЄС. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на сайт Європарламенту.

финансовые аферы

Україна має три основні джерела фінансової допомоги

Наразі основні фінансові джерела України – це допомога від Європейського Союзу, фінансові зобов’язання держав, що підписали з Україною двосторонні гарантії безпеки, та допомога від США, яку схвалив Конгрес. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на слова Президента України Володимира Зеленського.

Україна знайде кошти для покриття дефіциту бюджету в 2024 році – Шмигаль

Уряд України твердо розраховує, що отримає зовнішню фінансову підтримку в повному обсязі, яка необхідна у 2024 році для покриття бюджетного дефіциту й функціонування економіки. Про це повідомляє Maanimo з посиланням та слова прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля для “Укрінформу”.

ПриватБанк

ПриватБанк розглядає варіант виходу на закордонні ринки

ПриватБанк оцінює доцільність виходу на іноземні ринки, а остаточне рішення зробить до кінця року. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на інтерв’ю голови правління фінустанови Герхарда Бьоша для Forbes.

З початку війни Мінфін залучив до бюджету близько $8,1 млрд від МВФ

Від початку повномасштабного російського вторгнення Міністерство фінансів України залучило близько $8,1 млрд бюджетної підтримки від Міжнародного валютного фонду. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

Держборг України у нинішньому році може зрости до 94%

Міжнародний валютний фонд прогнозує збільшення загального державного боргу України нинішнього року до 94% від ВВП країни. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на доповідь «Фінансовий монітор» від МВФ.