Новини економіки України


Посли ЄС домовилися про продовження лібералізації торгівлі з Україною

Посли Європейського союзу домовились щодо оновлення та продовження дії угоди про лібералізовану торгівлю з Україною. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на головування Бельгії у Раді ЄС.

Україна отримає 100 млн євро від Банку розвитку Ради Європи

Адміністративна Рада Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ) схвалила новий проєкт “НОМЕ. Компенсація за знищене майно”, який передбачає надання Україні кредиту обсягом 100 млн євро. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів України.

Мінфін залучив 12,5 млрд гривень від розміщення ОВДП

Міністерство фінансів України 26 березня на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до державного бюджету понад 12,5 млрд грн. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

SWIFT планує запустити нову платформу цифрової валюти

Міжнародна міжбанківська система передавання інформації та здійснення платежів SWIFT планує створити нову платформу протягом наступних одного-двох років, щоб підключити до існуючої фінансової системи хвилю цифрових валют центральних банків, які зараз розробляються. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на Reuters.

доллары_инвестиции

Експортери затримали повернення валютного виторгу на понад $7 млрд

За останні 10 років загальний обсяг експортних операцій, за якими було перевищено граничні строки розрахунків становив еквівалент $7,17 мільярда. Про це пише ЕП з посиланням на НБУ, передає Maanimo.

З початку 2024 року бізнес отримав понад 20 млрд грн доступних кредитів

З початку 2024 року 5 116 підприємців отримали кредити за програмою «Доступні кредити» на загальну суму 20,2 млрд грн. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Міністерства економіки України.

НБУ достроково перерахує до держбюджету до 30 млрд грн прибутку

Національний банк України достроково перерахує до державного бюджету до 80% свого чистого прибутку за попередній рік. Про це йдеться в оновленому Меморандумі з Міжнародним валютним фондом, передає Maanimo.

Кожна відтермінована реформа коштуватиме Україні приблизно $400 млн

Україна не може відкладати реформи, які передбачені планом для Ukraine Facility, інакше втрачатиме 400 млн доларів за кожну відтерміновану. Таку думку висловив заступник міністра економіки України Олексій Соболев, передає Maanimo.

Ціни на золото підвищились до рекордного рівня

Ціни на золото піднялися до рекордного рівня, оскільки долар США та прибутковість облігацій знизилися після того, як Федеральна резервна система зберегла свій прогноз щодо зниження ставок цього року. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на Reuters.

Google запускає онлайн-навчання для малого та середнього бізнесу в Україні

Компанія Google запускає три безоплатні онлайн-програми навчання для малого та середнього бізнесу в Україні. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Міністерства цифрової трансформації.