Новини економіки України


Мінекономіки прогнозує зростання ВВП на 4,6% у 2024 році

У 2024 році українська економіка, ймовірно, зросте приблизно на 4,6%, попри війну. Хоча російські ракетні обстріли можуть погіршити цей показник. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на Укрінформ та прогноз першого віцепрем’єра – міністра економіки Юлії Свириденко.

экспорт

У квітні Україна експортувала рекордний обсяг продукції

Минулого місяця експорт склав понад 13 млн тонн, перевершивши показники лютого 2022 року. У грошовому вимірі експорт у квітні сягнув $3,3 млрд. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

В Україні відкрили рекордну кількість ФОПів з початку року

Українці відкрили рекордні 74 050 нових ФОПів за перший квартал 2024 року. Це на третину більше, аніж торік, та 18% більше, аніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на Опендатабот.

З початку року 3200 українських родин взяли іпотечні кредити за програмою єОселя 

За перші чотири місяці цього року іпотечні кредити за програмою єОселя взяли 3 200 родин на понад 5 млрд грн. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

Понад 16 тисяч українців отримають мікрогранти від держави на розвиток бізнесу

Переможцями програми “Власна справа” стали понад 16 тисяч українців, які отримають 3,8 млрд грн на започаткування або розвиток свого бізнесу. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

Західні банки сплатили росії понад €800 млн податків торік

Найбільші західні банки, які залишилися в росії, сплатили Кремлю понад 800 млн євро податків у 2023 році. Це в чотири рази більше, ніж до повномасштабного вторгнення, попри обіцянки мінімізувати свої російські ризики. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на Financial Times.

Казино

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

Станом на квітень 2024 року розслідується понад 450 кримінальних правопорушень за фактами незаконної організації азартних ігор. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Офісу генерального прокурора.

З початку року Україна отримала близько $12 млрд допомоги від міжнародних партнерів

Загалом від початку року Україна отримала близько $12 млрд фінансової допомоги від міжнародних партнерів для покриття дефіциту бюджету. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на слова прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Підприємці отримали 3,9 млрд грн кредитів за держгарантіями у березні

У березні 2024 року укладено 1 037 кредитних договорів на суму понад 3,9 млрд грн із часткою зобов’язань за основним боргом, гарантованих державою, в обсязі 2,1 млрд гривень. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Мінфіну.