Новини економіки України


Найстаріша фондова біржа в Україні йде з ринку

Акціонери фондової біржі ПФТС проголосували за анулювання наявних в неї ліцензій на організацію торгів цінними паперами та фінансовими інструментами. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на протокол з результатами зборів біржі.

В Україні з’явився інтегрований план економічного розвитку

Вже за кілька днів буде остаточно затверджений план для Ukraine Facility. Вперше в Україні з’явився інтегрований план економічного розвитку, який має середньостроковий горизонт, чітку структуру та визначене фінансування. Бюджет програми складає 50 млрд євро на найближчі 4 роки. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

доллары_инвестиции

Верховна Рада скасувала штрафи за приховані офшори до кінця війни

Верховна Рада скасувала штрафи за неподання звітів про контрольовані іноземні компанії до кінця воєнного стану. Про це повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк у Telegram, передає Maanimo.

Посли країн-членів ЄС підтримали план для Ukraine Facility

Посли країн-членів Європейського Союзу підтримали План для Ukraine Facility, погодившись з позитивною оцінкою документа, запропонованою Європейською Комісією. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

Мінфін залучив понад 9 млрд грн від продажу ОВДП

Міністерство фінансів України 7 травня на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до державного бюджету 9,39 млрд грн. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на дані Мінфіну.

У квітні до місцевих бюджетів перераховано 22,4 млрд грн трансфертів

У квітні 2024 року Мінфін згідно з бюджетним законодавством забезпечив перерахування міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам в обсязі 22,4 млрд грн. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

Мінекономіки прогнозує зростання ВВП на 4,6% у 2024 році

У 2024 році українська економіка, ймовірно, зросте приблизно на 4,6%, попри війну. Хоча російські ракетні обстріли можуть погіршити цей показник. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на Укрінформ та прогноз першого віцепрем’єра – міністра економіки Юлії Свириденко.

экспорт

У квітні Україна експортувала рекордний обсяг продукції

Минулого місяця експорт склав понад 13 млн тонн, перевершивши показники лютого 2022 року. У грошовому вимірі експорт у квітні сягнув $3,3 млрд. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

В Україні відкрили рекордну кількість ФОПів з початку року

Українці відкрили рекордні 74 050 нових ФОПів за перший квартал 2024 року. Це на третину більше, аніж торік, та 18% більше, аніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на Опендатабот.